Contra L Oblit. Els Refugis Antiaeris Poble A Poble

Descubre el libro de Contra L Oblit. Els Refugis Antiaeris Poble A Poble con cdaea.es. Lea el PDF de Contra L Oblit. Els Refugis Antiaeris Poble A Poble en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Contra L Oblit. Els Refugis Antiaeris Poble A Poble y otros libros de Judit Pujado.
Cdaea.es Contra L Oblit. Els Refugis Antiaeris Poble A Poble Image

INFORMACIÓN

FECHA 2006
NOMBRE DEL ARCHIVO Contra L Oblit. Els Refugis Antiaeris Poble A Poble.pdf
TAMAÑO DEL ARCHIVO 6,34 MB
ISBN 9788484157601
AUTOR(A) Judit Pujado
DESCRIPCIÓN

Aquesta recerca, que ubica i identifica la construcció de més de dos mil refugis antiaeris arreu de Catalunya, és el resultat d’una recerca col•lectiva que es va iniciar el 2002. A pobles i ciutats d’arreu de Catalunya, persones interessades en el propi passat han rebuscat en arxius locals i han interrogat testimonis que guardaven el record dels refugis que es van construir sota els seus carrers i places. L’autora, llicenciada en Història per la UB, ha publicat, entre altres obres, a la mateixa col•lecció, Oblits de rereguarda: els refugis antiaeris a Barcelona (1936-1939).

DESCARGAR LEER EN LINEA

Els refugis antiaeris són espais soterrats, amb un o més accessos en la via pública i diversos espais en el seu interior. Aquells planificats per l'Ajuntament eren dissenyats com a medis de defensa passiva amb la vocació d'ésser reaprofitats com a trams de clavegueram, banys públics, magatzems, sales de lectura i altres usos.

El llegat subterrani és el testimoni d'una societat civil valenta que es va veure obligada a respondre als brutals bombardejos que van causar la mort d'unes cinc mil persones a tot Catalunya excavant colze amb colze 2.200 refugis subterranis. L'esforç que van fer homes i dones per construir sota terra els seus úters protectors es va veure arraba...

LIBROS RELACIONADOS